logo

Aquagain fremmer bæredygtig vandbehandling med stort projekt i Bergen

Som en førende aktør inden for miljøvenlige vand- og energiløsninger, har Aquagain netop underskrevet en betydningsfuld kontrakt med Bergen Vann på maskin & prosessentreprisen på Espeland VBA.

Denne kontrakt spænder over omfattende arbejder på Espeland vandbehandlingsanlæg, der ligger i hjertet af Bergen kommune. Den betydelige kontraktsum understreger betydningen af dette projekt, der repræsenterer en milepæl for Aquagain.

(Fra venstre) CEO for Aquagain, Aslak Skjøth, og fagdirektøren for Bergen Vann, Magnar Sekse gennemfører det obligatoriske håndtryk under et besøg hos Bergen Vann den 22.-23. maj 2024.


Den ambitiøse udvidelse og opgradering af Espeland vandbehandlingsanlæg er et meget stort projekt – også for Aquagain. Vi er stolte over den tillid, der er blevet vist os og vi glæder os til at vise, at vi har kompetencerne og ekspertisen til at løfte denne opgave med succes.

Projektet sigter mod at sikre rent og sikkert drikkevand til lokalsamfundet samt øge kapaciteten og effektiviteten på det nye vandbehandlingsanlæg. I stærkt samarbejde med projektets øvrige aktører vil Aquagain sikre, at Espeland vandbehandlingsanlæg opnår enestående resultater inden for effektivitet, bæredygtighed og vandkvalitet.

Projektet inkluderer implementeringen af en ny vandbehandlingsproces, herunder fjernelse af pesticider fra råvandet fra søen, Svartavatnet. Desuden vil den maksimale vandproduktion øges fra 67.000 kubikmeter til imponerende 80.000 kubikmeter i døgnet. Som en ekstra funktion optimeres Espeland vandkraftværk.

Blik gennem rørtunnel.

(fra venstre) Rådgiver Martin Meltzer fra Asplan Viak, Aquagain CEO, Aslak Skjøth og Afdelingsleder for Aquagain Norge, Andreas Smedsrud under gennemgang af eksisterende installationer til ombygning.

Aquagains engagement i dette projekt understreger vores dedikation til at levere innovative og pålidelige løsninger inden for vandbehandling. Vi ser frem til at demonstrere vores ekspertise og evne til at opfylde selv de mest krævende tekniske krav i branchen.

Denne skelsættende kontrakt styrker Aquagains position som en pålidelig partner for kommuner og industrielle virksomheder, der stræber efter bæredygtige vand- og energiløsninger. Med vores unikke ekspertise og engagement i miljøvenlige metoder vil Aquagain fortsat være en ledende kraft i fremtidens vandbehandlingsteknologi.

Espeland VBA bygges i meget naturskønne omgivelser, og der lægges stor vægt på at beskytte naturen under byggeriet. Naturområdet omkring vandbehandlingsanlægget vil blive genetableret til sin oprindelige tilstand efter byggeriets afslutning.

Vær på forkant - modtag nyhedsbrev

- og få omtrent 1 nyhedsbrev om måneden sprængfyldt med viden og erfaringer fra branchen, der kan gøre en forskel hos dig.

Tak for din tilmelding

Nyhedsbrev

Vil du vide mere om dette projekt

- Ring til os, så hjælper vi gerne

HOV! Vent lige lidt...

Vil du have GRATIS viden, der kan være vigtig for dig og din virksomhed? Tilmeld dig nyhedsbrevet, der er sprængfyldt med vores erfaringer og viden om nyt i branchen.

Tak for din tilmelding

Søg på websitet