logo
Laura Ockel 1Sg8f8eysym Unsplash
DJI 0024 1

Biodiversitet i egen baghave

Alle tiltag, store som små er vigtige for klimaindsatsen. Naturen er trængt. Se hvordan Aquagain skaber rammer for biodiversitet.

Lige bag Aquagains produktionshaller har vi et areal på omtrent 20.000 m2. Tidligere slog vi græsset ugentligt, så det stod pænt. Heldigvis er vores CEO Aslaks datter Rikke naturvejleder og hun lærte os om de fordele, der ville være ved, at give naturen plads.

Vi har vist alle hørt, at biodiversiteten er trængt og vi har mistet mange dyre- og plantearter, fordi de ganske enkelt ikke har levesteder nok. Nu arbejder vi bevidst med at skabe gode vilkår for et mangfoldigt plante- og dyreliv. Græsset slås nu kun i smalle spor, hvilket giver plads til flere blomstrende planter og fødekilder til flere forskellige fugle, insekter smådyr.

Vi fjerner planter fra området, der er uønskede - forstået på den måde, at de er invasive og presser de hjemmehørende arter ud. De hjemmehørende danske plante- og dyrearter har gennem tusindvis af år tilpasset sig og skaber det bedste grundlag for en natur i balance.

Vi sigter mod et langt mere frodigt område end vi har i dag og tilfører hvert år nye frø og planter. Langsomt, men sikkert tager naturen over og vi glæder os til at se et nyt luftfoto af firmaet om 10 år.

Vores 20.000 m2 redder naturligvis ikke verden, men det er et skridt i den rigtige retning og vi er bevidste om signalværdien og håber, at alle, der kører forbi bliver inspirerede til at gøre en lille indsats, hvor de kan.

Eksempler på andre miljømæssige tiltag

Tidligere klarede vi opvarmningen af bygningerne med oliefyr. Vi har erstattet det med et træpillefyr og har særligt optimeret opvarmningen af produktionshallerne med strålevarme. Det har givet en betydelige reduktion i vores CO2-aftryk.

Vi har foretaget en stor investering i en inddamper til vores bejdseanlæg, der leveres og installeres ultimo 2022. Det betyder, at vi fremover ikke vil få udledning af spildevand til det offentlige kloaksystem. Inddamperen gør det muligt at genbruge op til 90 % af vores spildevand til højtryksspul, da det er specielt velegnet hertil pga. den blødhed vandet opnår, netop via inddamperen. Restproduktet fra inddamperen, cirka 10 %, bliver leveret til deponi. Dette betyder, at vores udledning til offentlig kloak bliver reduceret til nul.

Vær på forkant - modtag nyhedsbrev

- og få omtrent 1 nyhedsbrev om måneden sprængfyldt med viden og erfaringer fra branchen, der kan gøre en forskel hos dig.

Tak for din tilmelding

Nyhedsbrev

Vil du vide mere om Aquagains miljømæssige tiltag

- Ring til os, så hjælper vi gerne

HOV! Vent lige lidt...

Vil du have GRATIS viden, der kan være vigtig for dig og din virksomhed? Tilmeld dig nyhedsbrevet, der er sprængfyldt med vores erfaringer og viden om nyt i branchen.

Tak for din tilmelding

Søg på websitet