logo
Tissoe 4
Tissoe 1

Nyt overfladevandværk til Kalundborg Forsyning | Tissø II

Aquagain har leveret og installeret et komplet vandværk til behandling af overfladevand. Leverancen og installationen har omhandlet alt maskinelt udstyr, diverse procesanlæg samt dertilhørende smedearbejde. 

Som de første i verden behandler Kalundborg Forsyning nu overfladevand uden brug af klor. Det nye vandværk, Tissø II, er et højteknologisk og innovativt vandværk med fokus på bæredygtighed, hvor energiforbrug, arbejdsmiljø og hygiejnekrav er essentielle.

Tissø II har kostet 90 millioner kroner og kommer til årligt at transportere 1,6 millioner kubikmeter vand fra Tissø og ud til Kalundborgs industrivirksomheder.
Det erstatter Tissø I, hvis kapacitet er på en million kubikmeter om året. Tissø I forbliver dog backup over de kommende tre måneder.

Overgangen fra Tissø I til Tissø II betyder blandt andet, at vandspildet mere end halveres, at elforbruget reduceres med 33 procent, og at der udfases to kemikalier. Vandet leveres i drikkevandskvalitetet, hvilket er afgørende for Novozymes, der producerer enzymer til fødevareindustrien.

Kalundborg Forsyning leverer ca. 3,5 millioner kubikmeter overfladevand om året, som erstatter drikkevand, og som dermed er med til at skåne grundvandsreserverne.

Vær på forkant - modtag nyhedsbrev

- og få omtrent 1 nyhedsbrev om måneden spængfyldt med viden og erfaringer fra branchen, der kan gøre en forskel hos dig.

Tak for din tilmelding

Nyhedsbrev

Vil du vide mere om spildevandsbranchen

- Ring til os, så hjælper vi gerne

HOV! Vent lige lidt...

Vil du have GRATIS viden, der kan være vigtig for dig og din virksomhed? Tilmeld dig nyhedsbrevet, der er sprængfyldt med vores erfaringer og viden om nyt i branchen.

Tak for din tilmelding