logo

Vidste du, at du har adgang til en gratis og ubegrænset energikilde?

Grundet den aktuelle klima- og energikrise, er behovet for en sikker, miljøvenlig og økonomisk attraktiv energikilde mere aktuel end nogensinde.
Kommunalt spildevand er en gratis og nærmest ubegrænset energikilde, der ligger uudnyttet hen; HUBERs varmeveksler RoWin er specielt udviklet til at udnytte denne gratis energikilde.

FAKTA

Fordele ved RoWin afløbsvarmeveksleren:

  • Adgang til ​​spildevand er stort set ubegrænset og spildevand er en gratis og let tilgængelig varmekilde

  • Genanvendelse af varmeenergi fra spildevand sparer omkostninger; Energiomkostningerne til opvarmning og køling kan reduceres med op til 80 procent sammenlignet med konventionelle metoder

  • Brug af Hubers RoWin afløbsvarmeveksler forbedrer bæredygtigheden og er miljøvenlig

  • Der kræves minimal konstruktion og indgreb i det eksisterende kloaksystem

  • Brug af varmeveksler i spildevand reducerer brugen af ​​fossile brændstoffer og reducerer udledning og CO2-fodaftryk

  • Systemet sparer også vand, som ellers ville fordampe i køletårne

  • Brug af køletårnsrengøringskemikalier og forurening af miljøet undgås

 

 

Spildevand er den ideelle energikilde

Varmepumper bruger miljøvenlige energikilder, normalt grundvand eller luft, men begge dele har den ulempe, at deres energiniveau falder om vinteren og stiger om sommeren. Hvorimod spildevand har et enormt varmepotentiale, selv i kolde måneder.

Bruse- og vaskevand sikrer, at temperaturniveauet i kloakken sjældent kommer under 12 °C. Om sommeren fungerer jorden som isolation mod varme og sikrer, at den maksimale temperatur ikke overstiger ca. 20 °C. Dette snævre interval mellem minimums- og maksimumværdier gør kommunalt spildevand helt ideelt til drift af varmepumper.

Grunden til, at spildevandsvarmegenvinding stadig er relativt ubenyttet, er formentlig, at groft ristegods og de forurenende stoffer i spildevandet, forringer varmepumpernes funktion, og en rensning anses for en unødvendig udgift.

FAKTA
Der er et enormt potentiale i energi fra spildevand; Eksempelvis kan spildevand dække omtrent 64% af energibehovet i alle erhvervsmæssige bebyggelser i den tyske by München.
Regnestykket ser således ud:
Indbyggere: 1,4 mio

Spildevand: 1.800.000 m3/d

Energibehov, erhvervsmæssig bebyggelse: ~ 6,000

Mulig energi fra spildevand: 3.832 ved 5 C. Δt GWh/a

Hvilket giver ~ 64% af energibehovet, der kan imødekommes udfra det eksisterende potentiale

 

Håndtering af ristegods

HUBERs afløbsvarmeveksler RoWin er udviklet af specialister med en helt anden indgangsvinkel: Overførsel af energien i spildevandet til et medium, der er egnet til at drive varmepumper. Det patenterede HUBER ThermWin®-system omfatter ikke kun afløbssvarmeveksleren RoWin men også optimeret tilførsel af spildevand.

En tangentiel aksel installeret nær spildevandssamleren sikrer både, at spildevand kan strømme ind i akslen ved hjælp af tyngdekraften og fungerer som mellemliggende lagertank for pumpen, der føder HUBER RoWin afløbsvarmeveksleren.

Hvis afløbsvarmeveksleren installeres direkte hos kunden (hospitaler, industrier mm.) monteres en HUBER ROTAMAT® Pumpestationsrist RoK4, der klarer filtreringen af spildevandet og beskytter HUBER RoWin®-systemet mod groft ristegods. Ristegodset, der tilbageholdes af RoK4-risten, returneres nedstrøms til kloakken sammen med det afkølede spildevand.

FAKTA

Der kræves en kontinuerlig spildevandsstrøm på mindst 5 liter pr. sekund for at sikre effektiv varmegenvinding.
Spildevandstemperaturen må ikke falde under 10°C.

Forebyggelse mod biofilm

For at forhindre en reduktion af varmeoverførsel pga. biofilm på vekselrørene, er HUBERs RoWin udstyret med et rensesystem, som i et fast interval renser overfladen af rørene og derfor forhindrer vækst af biofilm.

En sådan forebyggende rengøring garanterer en konstant høj varmeoverførsel.

Kernen i HUBERs afløbsvarmeveksleren RoWin ligger inde i systemet som specialfremstillede vekslerrør, der garanterer ideel varmeoverførsel. Det kompakte design sikrer et optimalt flow rundt om rørene. Den grundlæggende HUBER RoWin-version består af en tank, der integrerer rørmodulerne og kan installeres stort set overalt.

På grund af dets modulære design kan RoWin afløbsvarmeveksleren tilpasses til at opfylde specifikke krav på stedet. Rørmodulerne kan installeres i en tank, hvilket holder alle muligheder åbne.

Vil du vide mere, så tag endelig fat i os; Vi hjælper dig gerne med råd og vejledning.

Tommy Nielsen
tbn@aquagain.dk
+45 4099 5537

Keld Jacobsen
keja@aquagain.dk
+45 6014 5730

Vær på forkant - modtag nyhedsbrev

- og få omtrent 1 nyhedsbrev om måneden sprængfyldt med viden og erfaringer fra branchen, der kan gøre en forskel hos dig.

Tak for din tilmelding

Nyhedsbrev

Vil du vide mere om RoWin afløbsvarmeveksler

- Ring til os, så hjælper vi gerne

HOV! Vent lige lidt...

Vil du have GRATIS viden, der kan være vigtig for dig og din virksomhed? Tilmeld dig nyhedsbrevet, der er sprængfyldt med vores erfaringer og viden om nyt i branchen.

Tak for din tilmelding

Søg på websitet